علی محمد امینیان
حسین
بسیجی
محصّل
1343/12/01
آران وبیدگل
1361/03/02
خرمشهر
گلزار شهدای هلال بن علی (ع) آران
على محمّد سال 1343ش در آران و در خانوادهاى مذهبى و كارگر به دنيا آمد.كلاس دوم راهنمايى بود كه انقلاب اسلامى به رهبرى امامخمينى قدسسره به اوج رسيد و محمّد هم در مسير انقلاب و تظاهرات عليه رژيم شاهى قرار گرفت.
با آغاز تجاوز رژيم بعثى عراق به سرزمين مقدّس اسلامى ايران در سال 1359ش، روح حماسى و غيرت محمّد هم آرام نداشت و بر آن شد تا در دفاع از كشورش قدم بردارد، لذا با آن سن و سال پايينش (هفده سال) اوّلين بار در روز پنجشنبه 1360/8/15 از طريق بسيج قم عازم مناطق جنگى اهواز شد و پس از گذراندن يك دوره ى آموزش فشرده به منطقه ى كوت شيخ، در حوالى شهر خرمشهر،اعزام گشت و بيش از 2/5 ماه درساحل كارون و اروندرود از ميهن اسلامى دفاع كرد .براى دومين بار در تاريخ 1360/8/9 براى آزاد سازى شهربستان عازم منطقه ى جنگى سوسنگرد شد. خودروى آنها در جاده ى اهواز ـ انديمشك تصادف كرد و چند تن از دوستان او شهيد و مجروح شدند ولى محمّد در عمليّات شركت كرد و در آن عمليّات از ناحيه ى صورت مجروح شد. محمّد از تاريخ 61/1/8 باز هم داوطلبانه براى مرتبه ى سوم براى آزادسازى خرمشهر عازم منطقه شد و بعد سازماندهى در تيپ هفت ولىعصر(عج) سپاه در مرحله ى دوم عمليّات، كه از جاده ى آسفالت اهواز- خرمشهر تا مرزهاى شلمچه وسعت داشت، شركت نمود و با موفّقيّت دشمن را از سرزمين اسلامى به پشت مرزهاى بين المللى عقب راندند. صبح روز بعد 1361/2/18، در پاتك دشمن به مواضع رزمندگان اسلام، در جنگ و گريز جانانهاى شركت كرد و بعد از آن عمليّات، ديگر اثرى از محمّد پيدا نشد و مفقودالجسد ماند.
وحش شاد، يادش گرامى و راهش مستدام باد.
بسم اللّه الرحمن الرحیم
به نام خداوند بخشنده مهربان
درود فراوان به رهبر انقلاب اسلامي ايران و با درود به شهيدان اسلام از هابيل تا ابراهيم و از ابراهيم تا امام حسين(ع) تا كربلاهاي غرب و جنوب ايران سخن خويش را آغاز مي نمايم:
پس از عرض سلام: خدمت پدر و مادر بسيار عزيزم اميدوارم هميشه در راه خداوند مهربان گام برداريد و از او مي خواهم كه بر من نيز ثوابي از ثواب شهيدان عطا بفرمايد:
وصيت نامه برادر امينيان
يريدون ليطفعوا نورالله بافواههم و الله متم نوره و لو كره الكافرون
درود و صلوات خدا بر تو اي سرور و مولا و حبيب من اي رسول الله(ص) و تو اي راهنما و مشعل راه ما:
ما به نداي فرزند گراميت امام حسين(ع) كه مي گفت هل من ناصر ينصرني لبيك گفتم و دعوت او را اجابت كرديم و در همان راهي كه او پيموده مي رويم و راه او را ادامه مي دهيم و الگو و اسوه ما در اين راه آيت الله صدر است.
اما خانواده ام اكنون كه اين وصيت نامه را مي نويسم تصميم گرفته ام كه در راهي قدم بگذارم كه بهترين برگزيدگان خدا پيموده اند و در ضمن براي من گريه و بي تابي نكنيد براي كسي بايد گريه كه كرد كه به اين دنيا دلبستگي پيدا كرده اند و دنيا آن ها را به خود جذب كرده است من از آن ها نيستم كه برايم گريه كنيد از اين دنيا مي گذرم و چيزي را با خود نمي برم و بر رحمت خدا – خدا را سپاس مي گويم و تشكر مي كنم از نعمت هاي بي حد و حدودي كه خدا بر من ارزاني داشته چنان چه به ديگران – از بندگان خود عنايت فرموده پس نبايد ما نعمت هاي خدا را فراموش كرده و انكار كنيم.
چند سخن با پدر گرانقدرم: پدر عزيزم شما براي من خيلي زحمت كشيدي و بارها و بارها از خود كه گذاشتيد و به من افزوديد چه از نظر معنوي چه مادي البته براي تمام اعضاي خانواده اين طور بود ولي خدا مرا ببخشد كه چقدر از شما نافرماني كردم و شما را از خودم رنجاندم اميدوارم كه مرا حلال كنيد اگر چه شايد دير شده باشد.
پدرجان بعد از اين جسارت ها از شما خواهشي دارم و آن اين است كه اگر تا به حال كمي هم به فكر دنيا بوده ايد كه ان شاءالله نبوده ايد اصلاً به فكر آن نباشيد زيرا دنيا زود تمام مي شود و آن چه كه باقي و ماندني است آخرت است اميدوارم از من نرنجيد. اما وصيت بعدي با مادرم است: مادرجان شما هم مانند پدرم حق بزرگي بر گردنم داريد حقي كه با حرف نمي توان بيان كرد. ولي مادر من شما را خيلي زحمت دادم خواهشي كه از شما دارم اين است كه اول مرا حلال كن و دوماً اين كه راضي نيستم براي من گريه كنيد همان طور كه در اول وصيتم گفتم ديگر اين كه سوره (والعصر) را با معناي آن بخوانيد تا صبرتان زياد شود اگرچه مرگ من نبايد اصلاَ شما را ناراحت كند و بلكه بايد خوشحال تان هم بكند البته اگر من بين شهدا جا داشته باشم پس فقط برايم دعا كنيد كه خداوند مرا جزء شهدا قرار دهد.
پدر و مادر عزيزم، من اين را مايه ننگ مي دانستم كه چندين سال از پيروزي انقلاب مي گذرد و خانواده ما هنوز شهيد نداده است و سرشكسته و سرافكنده است و اين سند حمايت سرخ از انقلاب اسلامي را امضا نكرده است خدا را شكر كه به من شهادت نصيب كرد تا شما خجل نباشيد و هميشه در پيشگاه خدا سربلند باشيد.
در ضمن اي مادر عزيزم، اي مادر مهربانم دلم مي خواهد كه اگر جنازه به دست شما نرسيد و پيدا نشد هر وقت خواستي فاتحه بخواني بروي در بهشت زهرا و بر شهداي بزرگ هم چون بهشتي، رجايي، باهنر و 72 شهيد و بزرگاني چون طالقاني فاتحه بخوان آن گاه بر جوانان شهيد چون همه آن ها پسر تو مادر انقلابي هستند و تو مادر همه همه آن شهيدان.
پسر خوشقدم خاطرات شهید علی محمد امینیان آرانی
موقع تولد علیمحمد، ما صاحب منزل شدیم و قدمش را بسیار خیر گرفتیم. پدرش، «خوشقدم» صدایش میکرد. یک بار پدرش میخواست بام مغازهاش را کاه گل کند. هیچ کارگری پیدا نکرد. یک دفعه دیدیم علیمحمد که برای اعزام رفته بود، برگشت. پدرش گفت: دیدی حق با من است، علیمحمد همیشه خوشقدم است. تا پایان کار آماده سازی سقف ماند و کمک کرد. فردای آن روز هم اعزام شد. انگار حکمت ماندنش این بود که پدرش را یاری کند.
به نقل از مادر شهید
****************
همه ی این پول، برای مادر
عضو تیم فوتبال فجر بود. کوهنوردی و پیاده روی هم میکرد. تابستان که میشد، یا در امور مغازه داری به پدر کمک میکرد، یا به خانۀ فامیل میرفت و قالیبافی میکرد. وقتی کمی بزرگ تر شد، برای کارگری به کاشان رفت. غروب که میآمد، مزدش را تمام و کمال به من میداد. به او میگفتم: محمدجان! همۀ این پول را به من نده؛ خودت هم از آن استفاده کن! جواب میداد: شما پنج تا دختر داری مادر! باید برایشان جهیزیه بخری! من پول احتیاج ندارم.
به نقل از مادر شهید
****************
پابوسی امام رضا (ع)
روی دار قالی بودم که پدرشوهرم آمد و گفت: وسایلت را جمع کن برویم پابوس امام رضا(علیهالسلام). گفتم: من آمادگی اش را ندارم. علیمحمد گفت: بلند شود برو! اگر پول هم نداری، خودم برایت فراهم میکنم. بعد هم کمک کرد تا وسایلم را جمع کنم و مرا تا کنار ماشین همراهی کرد. وقتی برگشتم، دیدم در نبودم اتاقم را سفید کرده است. گوسفندی هم جلوی پایم ذبح کرد.
به نقل از خواهر شهید
****************
حلقههای دوستان
وقتی از جبهه میآمد، با دوستانش جلسه داشتند. همین که برای پذیرایی از دوستانش، وارد اتاق میشدیم، حرفشان را قطع میکردند. دلشان نمیآمد خانوادهها از سختی های جبهه آگاه شوند. همیشه در مرخصیها، از بچه های محل میپرسیدند در مدت نبودشان، چه اتفاقهایی افتاده است تا اگر کاری از دستشان برآمد انجام دهند یا اگر لازم باشد با کارهای فرهنگی، کمبودها را جبران کنند.
به نقل از مادر شهید
****************
تفسیر ثروتمند
علیمحمد همیشه میگفت: آن هایی که به جبهه میآیند، هرچند اکثراً از خانوادههای مستضعف اند، اما واقعاً ثروتمند هستند. آن ها کوله بار خود را برای سفر آخرت سنگین میکنند.
زمانی که علیمحمد شهید شد، من و تعدادی از دوستانم راهی جبهه ها شدیم. جبهه رفتن ما به خاطر عشق و علاقهای بود که او و دوستان شهیدش در وجود ما ایجاد کرده بودند.
به نقل از برادر شهید
****************
وصیت شهید
شوهرم برای کار به آبادان رفت و آمد داشت. در نبود او، علیمحمد از بچه هایم مواظبت میکرد و جمعه ها آن ها را حمام میبرد. همیشه می گفت: اگر میخواهی بچه هایت نماز بخوانند، آن ها را تشویق کن و هرگز سرشان فریاد نزن!
بعد از عملیات آخری که علیمحمد رفت، هیچ خبری از او نداشتیم. از دوستانش سؤال کردیم. گفتند: بیست روز است در جستجویش بودیم و خجالت میکشیدیم به شهر برگردیم. محمدتان نیست! هر چه خواستیم ضجه بزنیم، مادر اجازه نداد. گفت: وصیت علیمحمد است که گریه نکنید تا دشمن خوشحال نشود.
به نقل از خواهر شهید
****************
آرامش پس از رویا
در فراق علیمحمد خیلی بیتابی میکردم. به زیارت حضرت محمدهلال(علیهالسلام) میرفتم و دائم گریه و دعا میکردم. تا اینکه او را در عالم خواب دیدم. نشسته بود کنار سماور و چای میخورد. شروع کرد به خواندن سوره والعصر. آنجا بود که خدا به من آرامش داد.
به نقل از خواهر شهید برگرفته از کتاب بچه های کنار گلزار کانون فرهنگی امام زمان عباس آباد آران