

تشییع جنازه با شکوه و تاریخی اولین شهید شهرستان شهید روح الله گیاهدوست آرانی در مقابله با تهاجم اسرائیل (شهید طریق القدس)
پنجشنبه 29/03/1404ساعت 17:30 میدان امام حسن (ع) آران وبیدگل میزبان اولین شهید طریق القدس شهرستان آران و بیدگل پاسدار شهید روح الله گیاهدوست آرانی بود. کل خیابان محمد هلال منتهی به امامزاده محمد هلال بن علی (ع) مملو از جمعیت بود. پیر و جوان و، کودک و نوجوان و زن و مرد همه آمده اند برای وداع با این شهید مظلوم بی سر. آنقدر جمعیت و صلابت این تشییع جنازه با شکوه بود که همه یادآور تشییع جنازه سالهای دفاع مقدس را در اذهان زنده بود. او پس از مداحی و شعارهای علیه آمریکا و اسرائیل با بدرقه مردم در جوار گلزار شهدای امامزاده هلال بن علی (ع) آرمید. یادش گرامی باد.
به نام خدا.
در 12کیلومتریِ جاده ی نطنز به کاشان روستایِ "تکیه سادات" واقع است که اهالیِ آن جملگی از سادات موسوی در جوار مرقد شریف آقا سید جلال الدین مهدی، منسوب به امام جواد(ع) روزگار می گذرانند.
بیش از یک قرن پیش، "سیدحسن"، از نوادگان سیدجلال الدین مهدی، ضمن تشرف به حرم حضرت محمدهلال(ع)، برای انجام خدمات کشاورزی در زمینه ی خرمن کوبی، در آران مقیم شد و در ازدواج با دختری به نام "خانم" از خاندان قندی در محله ی وشاد، دارای 3 پسر شد که از جمله ی آنها "سید احمد"(کشاورز دشت طلق آباد) در ازدواج با گوهر خانم(دختر کربلایی خدابخش که در سفر زیارت کربلا جان باخت و دیگر به آبادی برنگشت و در مسیر راه در قصر شیرین دفن شد) صاحب چند اولاد شد.
از جمله فرزندان سید احمد، "سید مسلم" در ازدواج با زهرا کویری(از نوادگان آقامبین)، چند فرزند از جمله سید عباس تکیه به دنیا آمد که در دوران دفاع مقدس و در عملیات کربلای4 در1365/10/4 به شهادت رسید.
سیداحمد همچنین دو دختر داشت که "سیده معصومه"، همسر حجت الاسلام سلیمان اقبالی بود که یکی از فرزندانشان به نام محسن در عملیات والفجر2 در 1362/5/16 به شهادت رسید.
"سیده جمیله"، دیگر دختر سید احمد نیز در ازدواج با میرزا(پسر آقاعلی ، کشاورز دشت منصوره و ساکن در محله ای که امروزه به کوی شهدا موسوم است) تقی و عزیزالله را به دنیا آورد.
عزیزالله در دشت منصوره کمک کار پدر بود و با دختر یکی از کشاورزان دشت پیره، "زهره خندانی" ازدواج کرد. وی در سال 1363 دارای پسری شد که به عشق امام خمینی در آن سال های دفاع مقدس پس از انقلاب اسلامی، او را "روح الله" نامید.
روح الله دوران کودکی و نوجوانی را در آغوش خانواده ای که پدر راننده ی تاکسی بود و مادرش قالی می بافت، سپری کرد و ضمن اشتغال به کار در یکی از شرکت های فرش ماشینی با "زهرا گیاهدوست"، دختر یکی دیگر از نوادگان آقاعلی میرزا، حسین گیاهدوست(راننده ی بازنشسته ی جهاد نصر کاشان) در سال 1383 ازدواج کرد.
روح الله پس از ازدواج و با موافقت همسرش به لباس سبز پاسداری ملبس شد و زندگی مشترک آنها با حضور داماد در زاهدان آن هم در موقعیت زمانی حوادث مربوط به ریگی آغاز شد و بخاطر شرایط روحی نامناسب و دوری روح الله از خانواده، نخستین فرزند آنها در دوره ی جنینی سقط شد.
در کانون گرم خانواده این زوج جوان در دهه ی نود و سال های 1390، 1393، 1395 و 1398، فاطمه، رقیه، خدیجه و محمدحیدر به دنیا آمدند.
روح الله و همسرش به کمک همدیگر موفق به تحصیل تا اخذ مدرک لیسانس در رشته های جغرافیا و مترجمی زبان انگلیسی شدند و همسرش با تشویق و کمک روح الله که امور زندگی از جمله مراقبت از فرزندان و طبخ غذا و ... را بعهده گرفته بود، موفق به حفظ کل قرآن شد و در این زمینه فرزندانش را نیز به امر حفظ قرآن(تا حفظ 22 جز قرآن از سوی فاطمه و بقیه تا حفظ جزء 30) ترغیب کرد.
روح الله در طول 20 سال دوران خدمتی در سپاه مدتی در دفاع از حریم حرم حضرت زینب(س)، با داعش جنگید و سپس در نیروی هوافضای سپاه در مراقبت از تامین امنیت تاسیسات هسته ای نطنز کوشید.
روح الله در زندگی اجتماعی اهل خیر و مخلصِ بی ریا و بی ادعا بود و چه بسا سفره های نذری به دستپختش رنگین شد بی آنکه خودش از نذری سهمی ببرد.
وی ضمن شرکت در نماز جماعت حرم حضرت محمدهلال(ع)، همواره فرزندانش را به رعایت حجاب و اقامه ی نماز اول وقت و پیروی از راه امام شهدا توصیه می کرد.
روح الله در عرفه ی 1445ق. حرم حضرت محمدهلال هلال(ع)، تصمیم گرفت به شکرانه ی توفیق همسرش در حفظ کل قرآن، همسر و مادر همسرش را به حج عمره اعزام کند. او با جبران ساعات کاریِ خود در شیفت های فوق العاده، در خانه ماند و امور چهارفرزندش را در مدت تشرف همسرش به مکه و مدینه بعهده گرفت.
وی همچنین در تشرفی که به عتبات عالیات داشت، مشمول عنایت ویژه ی حضرت امیرالمومنین(ع) برای دستگیری از یک زایر بیمار بنا بر یک رویای صادقه به توصیه حضرت شد و از همسرش خواست تا زنده است از آن پرده برندارد.
و بالاخره روح الله در آخرین شگفتانه اش در سالروز تولد همسرش(به قمری مقارن عیدغدیر) و تقارن آن با تولد پسرش محمدحیدر در 24 خرداد 1404، ضمن اهدای کادوی همسر، او را به مسافرتی قریب الوقوع بشارت داد که با وقوع حملات رژیم صهیونیستی، "سروان روح الله گیاهدوست آرانی" به هنگام انجام ماموریتی در حفاظت از حریم مجتمع هسته ای نطنز، هدف حملات وحشیانه ی رژیم صهیونیستی قرار گرفت و وفق وعده ای صادق در دفاع از وطن به تنها آرزویش یعنی شهادت رسید و در 25خرداد1404 به سفر ابدی شتافت تا در آستانه ی ماه محرم و همجوار حرم پیام آورِ عاشورا به ایران، پیکر مطهرش به تاسی از امام حسین(ع)، "بی سر" به خاک سپرده و مصداق عملیِ این بیت شعر نظام وفا آرانی شود:
"حراست کن از آب و خاکِ وطن
فدا کن درین ره، سر و جان و تن"
✍️مقداد نمکی آرانی
تاریخ ارسال: 1404/03/31تعداد بازدید: 46